Munkavállalás és vízum az Egyesült Királyságban
Munkavállalói vízum

Az Egyesült Királyság pontalapú bevándorlási rendszere

Információk az uniós polgárok számára

Áttekintés

A munkavállalás és vízum feltételei megváltoztak, amióta az Egyesült Királyság 2020. január 31-én kilépett az Európai Unióból. Az Egyesült Királyság és az Európai Unió közötti szabad mozgás 2020. december 31-én megszűnt, és 2021. január 1-jétől az Egyesült Királyság pontalapú bevándorlási rendszert vezetett be, amely a készségeket és a tehetséget helyezi előtérbe a származási hellyel szemben.

Ha 2020. december 31-én nem az Egyesült Királyságban laktál, és nem rendelkezel a kilépési megállapodás szerinti jogokkal, akkor 2021. január 1-jétől különleges követelményeknek kell megfelelned ahhoz, hogy az Egyesült Királyságban dolgozhass vagy tanulhass. Emellett át kell esned a vonatkozó ellenőrzéseken, többek között az Egyesült Királyság bűnelkövetési ellenőrzésén (UK criminality checks) is. Legfeljebb 6 hónapig tartózkodhatsz az Egyesült Királyságban vízumkérelem nélkül is, és számos dolgot megtehetsz, többek között itt lehetsz turistaként, meglátogathatod a családtagjaidat és a barátaidat, rövid távú tanulmányokat folytathatsz, részt vehetsz állásinterjúkon és egyéb üzleti jellegű tevékenységeken, például rendezvényeken és konferenciákon.

EU letelepedési rendszer

Mielőtt a pontalapú bevándorlási rendszer alapján az Egyesült Királyságban való munkavállalás vagy tanulás céljából kérelmet nyújtasz be, ellenőrizd, hogy jogosult vagy-e jelentkezni az EU letelepedési rendszerre.

A jelentkezési határidő a legtöbb ember számára 2021. június 30. volt. Még mindig pályázhatsz, ha:

 • Későbbi határidővel rendelkezel – például olyan családtagodhoz csatlakozol, aki 2020. december 31-ig az Egyesült Királyságban élt, vagy
 • “Ésszerű okok” miatt nem tudtál 2021. június 30-ig jelentkezni – például betegség vagy családon belüli erőszak áldozata voltál.

Munkavállalás és vízum az Egyesült Királyságban

A pontalapú bevándorlási rendszer egyszerű, hatékony és rugalmas szabályokat biztosít a világ minden tájáról érkező szakképzett munkavállaló számára, hogy az Egyesült Királyságba jöjjön dolgozni. Ha megbizonyosodtál róla, hogy jogosult vagy, a kérelmezést a GOV.UK oldalon tudod elkezdeni.

A kérelmezők többsége számára a kérelmezési folyamat teljes mértékben digitálisan zajlik. A kérelem részeként igazolnod kell a személyazonosságodat. A legtöbben ezt okostelefonon keresztül, a “UK Immigration: ID Check” alkalmazásban, tudják megtenni az online kérelem részeként. Ez gördülékenyebbé teszi a folyamatot, és lehetővé teszi, hogy teljes mértékben online intézhesd a kérelmedet. Biometrikus útlevélre és egy kompatibilis okostelefonra lesz hozzá szükséged. Az alkalmazás ingyenes, és kompatibilis az Androidos telefonokkal és az iPhone 7 vagy újabb modellekkel. Ha nem rendelkezel kompatibilis telefonnal, akkor az alkalmazást egy családtagod vagy barátod mobiltelefonjáról is használhatod. A telefon vagy az alkalmazás bezárása után semmilyen információ nem tárolódik a telefonon vagy az alkalmazáson.

UKVI fiók

A kérelmezési folyamat során létre fogsz hozni egy UK Visas and Immigration (UKVI) fiókot, amelyet a kérelmedhez való hozzáféréskor, illetve a döntés kézhezvételét követően a bevándorlási státuszodra vonatkozó információk eléréséhez használhatsz.

Ha nem rendelkezel biometrikus útlevéllel vagy nem férsz hozzá kompatibilis okostelefonhoz, vagy ha a “UK Immigration: ID Check” alkalmazáson keresztül történő személyazonosság-ellenőrzés még nem érhető el az általad kérelmezett útvonalhoz, akkor el kell menned egy vízumkérelmi központba. A kérelmet továbbra is a GOV.UK oldalon kell elindítanod – ha azt mondták neked, hogy menj el egy vízumkérelmi központba, akkor további információkat fogsz kapni erről az eljárásról, valamint arról, hogy milyen dokumentumokat kell benyújtanod, amikor bemész.

Amikor vízumot igényelsz az ID Check alkalmazás segítségével, vagy amikor az EU letelepedési rendszerbe jelentkezel, létre kell hoznod egy UK Visas and Immigration (UKVI) fiókot. Az UKVI-fiókod hitelesítő adatait használd majd a GOV.UK oldalon található View and Prove szolgáltatásba való bejelentkezéshez, ahol hozzáférhetsz a bevándorlási státuszodhoz (eVisa). További információért olvasd el a bevándorlási státuszra vonatkozó útmutatót.

A pontalapú bevándorlási rendszeren keresztül történő kérelem benyújtása

A kérelmed benyújtását a GOV.UK oldalon kell elkezdened, és bizonyítanod kell, hogy megfelelsz a vonatkozó kritériumoknak, és el kell érned a kérelmezett vízumhoz szükséges pontszámot.

A kérelem részeként igazolnod kell a személyazonosságodat. A legtöbben ezt okostelefonon keresztül is megtehetik a “UK Immigration: ID Check” alkalmazáson keresztül, az online kérelem részeként. Azoknak, akik nem tudják használni a “UK Immigration: ID Check” alkalmazást, el kell látogatniuk egy vízumkérelmi központba.

A munkavállalási vízum díjai és ügyintézési ideje

Meg kell fizetned a kérelmezési díjat (ennek összegéről itt találsz naprakész információt)  és ha 6 hónapnál hosszabb időre érkezel az Egyesült Királyságba, akkor előfordulhat, hogy a bevándorlási egészségügyi pótdíjat is, amely lehetővé fogja tenni számodra az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálatának (NHS) igénybevételét.

A kérelmek feldolgozási ideje a kérelmezett vízumtól és a rendelkezésre álló szolgáltatástól függően változik. Az Egyesült Királyságba való beutazás előtt kell benyújtanod a kérelmet, és visszaigazolást kell kapnod róla, hogy a kérelmedet sikeresen elbírálták.

Milyen szintű nyelvtudás szükséges

A szintek a Közös Európai Nyelvi Referenciakeretből (KER, angolul Common European Framework of Reference for Languages – CEFR) származnak.

4 nyelvi készséget tesztelnek:

 • olvasás
 • írás
 • beszéd
 • hallás

Hogyan tudod igazolni, hogy megfelelsz az angol nyelvi követelménynek

Az egyes útvonalakhoz szükséges szinteket és KER-összetevőket külön szabályok határozzák meg. Itt most csak a szakképzett munkavállalói vízum (Skilled Worker visa) követelményeit fogjuk részletezni.

 • Angol nyelvű ország állampolgára (például Ausztrália, Kanada, Málta, stb.)
 • A nyelvi követelménynek az előírt szinten megfelelt egy korábbi sikeres jelentkezés során
 • Egyetemi fokozattal rendelkezik, melyhez angol nyelven tanult, vagy kutatott
 • Megszerzett egy SELT (Secure English language test) nyelvvizsgát
 • GCSE-t, A szintet (A level) vagy skót higher minősítést szerzett az Egyesült Királyság egyik iskolájában folytatott tanulmányokat követően
 • Orvos, fogorvos, ápoló, szülész vagy állatorvos, akinek angol nyelvtudását a szabályozó szakmai testület elfogadta

Ha a nyelvvizsgát (SELT) választod a lehetőségek közül, akkor a jelentkezési lapon a sikeres vizsga után kapott referenciaszámodat kell megadni.

Ha az Egyesült Királyságban tartózkodsz, csak az alábbi szolgáltatók egyikénél vehetsz részt SELT nyelvvizsgán:

 • Pearson
 • Trinity College London
 • IELTS SELT konzorcium
 • LanguageCert

 

Ha az Egyesült Királyságon kívül tartózkodsz, csak az alábbi szolgáltatók egyikénél vehetsz részt SELT nyelvvizsgán:

 • Pearson
 • PSI Services (UK) Ltd.
 • IELTS SELT konzorcium
 • LanguageCert

 

A SELT vizsgák a kiadásuktól számított 2 éven belül érvényesek.

2010 óta készítünk fel diákokat ezekre a nyelvvizsgákra sikerrel itt, a Bonaventura Nyelviskolánál.

Tudj meg többet arról, hogyan készülhetsz fel velünk a SELT nyelvvizsgára.

Mely jelentkezési útvonalakhoz kérnek nyelvvizsgát a négy nyelvi készségről

A következő jelentkezési útvonalakon olyan tesztet kell kitöltened, amely a fenti négy készséget (olvasás, írás, beszéd és hallás) méri fel:

 • Egészségügyi és gondozási vízum
 • Innovátor alapító
 • Lelkész
 • Szakképzett munkavállaló
 • Start-up
 • Diák

További információt az elfogadott Biztonságos Angol Nyelvvizsgákról (SELT) itt találsz.

Az Egyesült Királyság pontalapú bevándorlási rendszere

Jelentkezni a GOV.UK oldalon tudsz.

Mielőtt a pontalapú bevándorlási rendszer keretében az Egyesült Királyságban való munkavállalás vagy tanulás céljából kérelmet nyújtasz be, ellenőrizd, hogy jogosult vagy-e az EU letelepedési rendszerére (EU Settlement Scheme) jelentkezni (lásd fent).

Ha nem vagy jogosult az uniós letelepedési rendszerben való részvételre, akkor meghatározott feltételeknek kell megfelelned.

Utazás az Egyesült Királyságba

Az Egyesült Királyságba történő utazáskor ugyanazzal a dokumentummal kell utaznod, amellyel a kérelmedet benyújtottad. Ha például a biometrikus útleveledet használtad a kérelem benyújtásához, akkor ezzel az irattal kell utaznod.

2021. október 1-jétől nem használhatod az EGT vagy svájci személyazonosító igazolványodat az Egyesült Királyságba való beutazáshoz, kivéve, ha:

 • az EU letelepedési rendszer (EU Settlement Scheme) alapján letelepedett (settled) vagy letelepedést megelőző (pre-settled) státusszal rendelkezel
 • 2021. június 30-ig kérelmet nyújtottál be az EU letelepedési rendszerhez, de még nem kaptál róla határozatot
 • rendelkezel az EU letelepedési rendszer keretében kiadott családi engedéllyel (family permit)
 • határvidéki munkavállalói engedéllyel rendelkezel (frontier worker permit)
 • S2 egészségügyi látogató vagy

Ezekben az esetekben legalább 2025. december 31-ig továbbra is használhatod a nemzeti személyazonosító igazolványodat az Egyesült Királyságba való beutazáshoz.

Szakképzett munkavállalói vízumra (Skilled Worker visa) való jogosultság

Ahhoz, hogy jogosult legyél a szakképzett munkavállalói vízumra, bizonyítanod kell, hogy megfelelsz az alábbi kötelező kritériumoknak (a vonatkozó brit bűnügyi ellenőrzéseken túlmenően):

 • Rendelkezned kell állásajánlattal a Belügyminisztérium által jóváhagyott, engedélyezett munkáltatótól
 • Az állásajánlatnak meg kell felelnie az előírt képzettségi szintnek – RQF3 vagy azzal egyenértékű (‘A level’ vagy azzal egyenértékű képesítés). Nem kell hivatalos képesítéssel rendelkezned abból a munkából, amit végezni fogsz, az a lényeg, hogy milyen jártasságod van benne.
 • B1 középfokú szinten kell beszélned angolul (a Közös Európai Referenciakeret (CEFR) szerint).
 • A szponzorod a vonatkozó minimálbér-küszöbértéket kell, hogy fizesse neked – általában 25 600 fontot vagy az adott munkakörre érvényes bért, attól függően, hogy melyik a magasabb.

Ha 25 600 fontnál kevesebbet, de legalább 20 480 fontot fogsz keresni, akkor is jogosult lehetsz a támogatásra, ha bizonyítani tudod, hogy:

 • Hiányszakmában van állásajánlatod.
 • A munkakörhöz kapcsolódó témában rendelkezel PhD-fokozattal.
 • A munkakör szempontjából releváns STEM (természettudomány, technológia, mérnöki tudományok, matematika) témakörben van PhD-fokozatod.
 • Új pályázó vagy (az új pályázókra vonatkozó bérkövetelmény 30%-kal alacsonyabb, mint a tapasztalt munkavállalóké bármely szakmában, legfeljebb 20 480 fontban meghatározott alsó határig).

Hogyan kell kiszámolni a vízumhoz szükséges pontokat

Összesen 70 pont szükséges a jelentkezéshez; egyes jellemzők egymás között elcserélhetők. Ha egy jellemző elcserélhető, az azt jelenti, hogy nem kell teljesítened az adott követelményt, hanem egy másik követelményt is beszámíttathatsz a szükséges pontok eléréséhez.

Ez a táblázat áttekintést nyújt a pályázáshoz szükséges jellemzőkről az új – pontrendszer szerinti – vízumhoz.

Jellemzők

Átváltható?

Pontérték

Felajánlott munkahely jóváhagyott szponzortólNem20
Megfelelő képzettségi szint a végzendő munkáhozNem20
Az előírt szinten beszélsz angolulNem10
Fizetés £20,480 (minimum) – £23,039Igen0
Fizetés £23,040 – £25,599Igen10
Fizetés £25,600 vagy többIgen20
Hiányszakmában betöltött állás (a MAC által megadott szakmákban)Igen20
A felsorolt egészségügyi vagy oktatási szakmákban betöltött állás, amelynek fizetése eléri vagy meghaladja az évi 20,480 fontot vagy az adott szakmában szokásos fizetést.Igen20
Végzettség: PhD a munkakör szempontjából releváns tárgybólIgen10
Végzettség: PhD a munkakör szempontjából releváns STEM-tárgybólIgen20
Új pályázóIgen20

Új pályázók

Akkor minősülsz új pályázónak a pontrendszer szerint, ha megfelelsz az alábbi feltételek egyikének:

 • A diákvízumról vagy a diplomás útvonalról átváltasz a szakképzett munkavállalói vízumra.
 • A kérelem benyújtásának időpontjában még nem töltötted be a 26. életévedet.
 • Elismert szakmai képesítés megszerzésén dolgozol, vagy közvetlenül posztdoktori pozícióba lépsz.

A következő kritériumok alapján azonosítják a ‘szakmai képesítés megszerzésén dolgozókat’:

 • A szakmai képesítésekért járó fizetési határ csökkentését csak akkor lehet kérvényezni, ha az állásajánlat szabályozott szakmába (regulated profession) vagy védett munkakörbe (protected job title) tarozik.
 • A szakmai képesítés megszerzéséért való munka azt jelenti, hogy a megfelelő szakmai szervezetnél történő teljes körű nyilvántartásba vétel vagy okleveles státusz megszerzésén dolgozol
 • Ez a meghatározás azokat is magában foglalja, akik a diplomás útról váltottak a szakképzett munkavállalói (Skilled Worker) vízumra
 • Az új pályázókra vonatkozó bérkövetelmény 30%-kal alacsonyabb lesz, mint a tapasztalt munkavállalóké bármely szakmában. A 20 480 fontos minimálbérnek azonban mindig teljesülnie kell.

Példa

Éva 26 éves, és az Egyesült Királyságban él, miután állatorvosi diplomát szerzett egy brit egyetemen, és itt kezdte meg karrierjét a diplomás pályán. Az Egyesült Királyságban szeretne tovább dolgozni, és állatorvosi állást ajánlottak neki, 22 900 font kezdő fizetéssel. A pontrendszer szerinti összes kötelező kritériumnak megfelel, 50 pontot szerzett.

Évának ezért további 20 pontot kell elérnie ahhoz, hogy jogosult legyen szakképzett munkavállalói vízumra váltani. A fizetéséért nem kapott pontot, de az meghaladja a 20 480 fontban meghatározott minimumot. Mivel Éva a diplomás útvonalról vált, a munkaerőpiacra újonnan pályázóként 20 pontot szerez. A fizetése nem éri el a választott szakmájában szokásos 32 500 fontot, de magasabb, mint az új pályázóktól megkövetelt 70%.

Szakképzett munka: Egészségügyi és gondozási vízum (Health and Care visa)

Ha

 • elfogadott egészségügyi munkakörben dolgozol, és az NHS-től, a szociális ellátószektortól vagy az NHS-nek szolgáltatásokat nyújtó munkáltatótól, illetve szervezettől kapott állásajánlattal rendelkezel,
 • beszélsz angolul, és
 • megfelelsz a szakképzett munkavállalói útvonal követelményeinek,

akkor az egészségügyi és gondozási vízumot igényelheted, hogy a családoddal együtt az Egyesült Királyságba jöhess.

Gyorsított beutazási lehetőség elérhető, csökkentett kérelmezési díjjal és célzott támogatással a kérelmezési folyamat során. Ha jogosult vagy az egészségügyi és gondozási vízum kérelmezésére, akkor mentesülsz a bevándorlási egészségügyi illeték megfizetése alól is.

Az NHS és a tágabb értelemben vett egészségügyi és szociális ellátási ágazatban dolgozó első vonalbeli munkavállalóknak, akik nem jogosultak az egészségügyi és gondozási vízum igénylésére, meg kell fizetniük a bevándorlási egészségügyi illetéket, és részesülhetnek az Egészségügyi és Szociális Ellátási Minisztérium által vezetett visszatérítési rendszerben, amelynek keretében visszafizetik nekik azt. 

Eltartottak

A szakképzett munkavállalókat (skilled workers) eltartottjaik kísérhetik. Az eltartottak a migránsok házastársai, élettársai és (18 év alatti) gyermekei.

Azoknak az EU, EGT és svájci állampolgároknak, akik nem válnak jogosulttá eltartottként a pontrendszer vagy az EU letelepedési rendszere szerinti útvonalon keresztül tartózkodási engedélyt szerezni, a családi bevándorlási szabályok alapján kell kérelmezniük a beutazást vagy tartózkodást, és ugyanolyan alapon kell megfelelniük, mint azoknak, akik nem EU, EGT, vagy svájci állampolgárok.

Globális tehetség

A globális tehetségeknek szóló vízum lehetővé teszi a legmagasabban képzettek számára, hogy állásajánlat nélkül érkezzenek az Egyesült Királyságba. Ez a vízum a tudomány, a bölcsészettudományok, a mérnöki tudományok, a művészetek (beleértve a filmművészetet, a divattervezést és az építészetet) és a digitális technológia elismert vezetői és a jövő vezetői számára nyújt lehetőséget, akik egyedülálló képességeikkel gazdagítják az Egyesült Királyság tudását, gazdaságát és társadalmát.

A rangos díjak, például az Oscar-díj, a Fields-medál és a Turing-díj nyertesei számára gyorsított pálya áll rendelkezésre, a legjobb tudósok és kutatók pedig a gyorsított STEM-program keretében gyorsabb jóváhagyási eljárás előnyeit élvezhetik.

Jóváhagyó testületek

A pályázónak egy – a Belügyminisztérium (Home Office) által jóváhagyott – elismert brit testülettől kell ajánlással rendelkeznie.

Az alábbi jóváhagyó testületek egyikéhez fordulhatsz, amelyek ellenőrzik a szakértelmedet mielőtt vízumkérelmet nyújthatsz be:

 • The Royal Society, a természettudományok és az orvostudományok területén
 • The Royal Academy of Engineering, a mérnöki tudományok területén
 • The British Academy, a bölcsészettudományok területén
 • UK Research and Innovation, a kutatás területén
 • Tech Nation, a digitális technológia területén
 • Arts Council England, a művészetek és kultúra területén.

A jóváhagyást követően vízumot kell kérned, és a büntethetőségi és bevándorlási ellenőrzésektől függően rendkívül rugalmas engedélyt kapsz, amely lehetővé teszi, hogy:

 • munkáltatóknak dolgozz vagy önálló vállalkozóként tevékenykedj
 • munkahelyet változtass a Belügyminisztérium tájékoztatása nélkül
 • eltartottakat hozz magaddal az országba.

A kiemelkedő tudósok és kutatók a gyorsított STEM-program részeként gyorsabb jóváhagyási eljárás előnyeit élvezhetik. A magánszemélyek számára három különálló gyorsított eljárás áll rendelkezésre:

 • akik jelenleg rendelkeznek vagy az elmúlt 12 hónapban kaptak nevesített díjat (award) vagy ösztöndíjat (fellowship)
 • akik egy elismert egyetemi vagy kutatói állásajánlatot kaptak egy jóváhagyott felsőoktatási intézményben vagy független kutatószervezetben
 • akik egy megnevezett finanszírozótól kapott támogatható kutatási ösztöndíj vagy díj keretében dolgoznak.

Alternatív munkavízum-útvonalak és speciális szakmák

Az Egyesült Királyságban való munkavállaláshoz számos más vízumútvonal is rendelkezésre áll, például a Start-up és az Innovátor vízum. További speciális foglalkozásokhoz is léteznek vízumútvonalak, például lelkészek, sportolók és alkotók számára.

Start-up és Innovátor vízum

A Start-up vízum azoknak szól, akik először alapítanak innovatív vállalkozást az Egyesült Királyságban, és akiknek az üzleti ötleteik kidolgozása során munkával kell eltartaniuk magukat.

Az Innovátor vízum azoknak szól, akik már rendelkeznek ipari tapasztalattal és legalább 50 000 GBP finanszírozással, akik munkaidejüket üzleti vállalkozásuknak tudják szentelni, vagy azoknak, akik a Start-upból lépnek át, és továbbfejlesztik vállalkozásukat.

A Start-up és az Innovátor vízumhoz a kérelem benyújtása előtt rendelkezned kell egy jóváhagyott támogató szervezet támogatásával. A támogató szervezetek vagy felsőoktatási szolgáltató intézmények, vagy olyan üzleti szervezetek, amelyek az Egyesült Királyságban székhellyel rendelkező vállalkozók támogatásával és egy kormányhivatal jóváhagyásával rendelkeznek. A támogató szervezetek minden egyes kérelmet értékelnek, hogy meggyőződjenek arról, hogy az innovatív, életképes és nagyságrendjében növelhető (scalable), és felelősek az általuk támogatott vállalkozások előrehaladásának nyomon követéséért.

Tanulmányok az Egyesült Királyságban

Diákvízum

Ahhoz, hogy jogosult legyél a diákvízumra, bizonyítanod kell, hogy:

 • egy – a Belügyminisztérium által engedélyezett  -tanulói szponzor felajánlott Neked egy helyet tanfolyamon.
 • tudsz angolul beszélni, olvasni, írni, továbbá megérted a nyelvet.
 • elegendő pénzzel rendelkezel ahhoz, hogy eltartsd magadat és kifizesd a tanfolyam költségeit.
 • őszintén az Egyesült Királyságban kívánsz tanulni.

Külön gyermek diákvízum áll rendelkezésre a 4 és 17 év közötti korú diákoknak, akik független iskolában kívánnak tanulni (lásd lent).

Itt tudsz jelentkezni diákvízumra

Diplomás (Graduate) vízum

Ha sikeresen elvégzed az alapképzésben szerzett vagy annál magasabb szintű egyetemi fokozatot az Egyesült Királyságban, akkor a tanulmányaid befejezését követően legfeljebb 2 évig (doktoranduszok esetében 3 évig) tartózkodhatsz és dolgozhatsz, illetve kereshetsz munkát az országban.

Diplomás vízum igénylése

Diákvízum gyermekeknek

Gyermek diákvízumot igényelhetsz, ha 4 és 17 év közötti vagy, és az Egyesült Királyságban szeretnél egy független iskolában tanulni.

A magániskolák (más néven “független iskolák”) ahelyett, hogy az állam finanszírozná őket, tandíjat számítanak fel. A tanulóknak nem kell követniük a nemzeti tantervet. Minden magániskolát be kell jegyeztetni a kormánynál, és rendszeresen ellenőrzik.

A gyermek diákvízumhoz a következőkre lesz szükséged

 • feltétel nélküli ajánlatot kaptál egy független iskola valamelyik tanfolyamára
 • tudnod kell igazolni, hogy elegendő pénzzel rendelkezel ahhoz, hogy az Egyesült Királyságban eltarts magadat és kifizesd a tanfolyamod díját
 • rendelkezned kell a szülőd vagy gyámod beleegyezésével ahhoz, hogy az Egyesült Királyságban tanulhass – ezt a jelentkezéskor igazolnod kell.

Ha elmúltál 18 éves, akkor diákvízumot kell kérned, nem gyermek diákvízumot.

Ha Te vagy a családtagod az EU-ból, Svájcból, Norvégiából, Izlandról vagy Liechtensteinből származik

Ha Te vagy egy családtagod 2020. december 31. előtt már elkezdett az Egyesült Királyságban élni, lehetséges, hogy jelentkezhet(sz) az ingyenes EU letelepedési programra (lásd fent).

Ellenkező esetben vízumra van szükséged ahhoz, hogy az Egyesült Királyságban tanulhass.

Mikor kell jelentkezni

Az, hogy mikor pályázhatsz, attól függ, hogy az Egyesült Királyságon belülről vagy kívülről nyújtod-e be a kérelmedet.

Ha az Egyesült Királyságon kívülről nyújtod be a kérelmedet

Legkorábban 6 hónappal a tanfolyam megkezdése előtt lehet vízumot igényelni.

A döntést általában 3 héten belül megkapod.

Az Egyesült Királyságon belülről történő jelentkezés

Legkorábban 3 hónappal a tanfolyam megkezdése előtt nyújthatod be a vízumkérelmedet.

A kérelmet a jelenlegi vízumod lejárta előtt kell benyújtanod. Az új tanfolyamodnak a jelenlegi vízumod lejártát követő 28 napon belül kell megkezdődnie.

A döntést általában 8 héten belül megkapod.

Mennyi ideig maradhatsz

Az, hogy meddig maradhatsz, attól függ, hogy hány éves vagy a vízumkérelem benyújtásának időpontjában, és hogy milyen hosszú a tanfolyamod.

Mikor utazhatsz az Egyesült Királyságba

A tanfolyam kezdete előtt legfeljebb 1 hónappal érkezhetsz, de nem korábban, mint a vízumodon megadott kezdési időpont.

További információ a gyermek diákvízumról

Tetszett? Oszd meg!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Nem akarjuk ugyanazt a kalapot ráhúzni minden tanuló fejére.
Inkább a Te igényeidhez, sebességedhez, céljaidhoz igazítjuk a tananyagot és az órákat.
A személyes, angol nyelvi mentorod tud segíteni a tanulási folyamat minden részletében; kibogozni minden alkalommal, ha elakadsz.
Az Egyesült Királyságban működő, széles körben elismert fordítóirodaként tudunk segíteni a hivatalos ügyek intézéséhez elengedhetetlen hivatalos (certified) fordítások elkészítésében.
Az OFFI szerződéses partnerirodája vagyunk és a CIOL (Chartered Institute of Linguists) tagja.

Köszönjük!

Hamarosan jelentkezünk.