Hogyan tanulunk szavakat?
asztal
Amikor szavakat tanulunk, elérjük a tanulóknál, hogy megértsék azt a fogalmat, amit a szó jelképez. Ezzel nagy mértékben megnövelhető a megértési készség és gyorsítható a nyelvtanulási folyamat. Az egész értelmet nyer!

SZÓ – Egy leírt betűsor, vagy kimondott hangsor, amely jelképez valamit.

A szavak fogalmakat jelképeznek. Például az a szó, hogy „asztal” nem egy konkrét tárgy jelképe, hanem annak a fogalomnak a jelképe, ami a fejedben van az asztalokról általában.

Így ha fogalmi szinten érted azt a szót, hogy „asztal”, akkor bármilyen asztalt mutatnak neked, te tudni fogod, hogy ezt a dolgot jelképezheted azzal a szóval, hogy „asztal”. Ha pedig látod az „asztal” szót leírva, vagy hallod, hogy mondja valaki, akkor a teljes fogalmat érted, amit ez a szó jelképez.

Persze, használhatod az „asztal” szót egy konkrét asztal jelképeként is, de csak akkor, ha egyértelmű, hogy melyik asztalról beszélsz a számtalan asztal közül.

A szavak általában kategóriákat, halmazokat jelképeznek; a szótár is a legtöbb szót úgy határozza meg, hogy körülhatárolja azt a halmazt, amire az adott szó vonatkozik, illetve úgy, hogy jellemzi az összes olyan dolgot, amire azt mondanád, hogy „asztal”.

Ez igaz az igékre is. Ha valakiről azt állítod, hogy „fut”, akkor az bármilyen futást jelképezhet. Futhat lassan, kocoghat, sprintelhet, indián-futással ugrálhat, vagy bármi más. Mivel érted azt a fogalmat, hogy „fut”, tudod, hogy milyen tevékenységeket nevezhetsz meg így.

Amikor szavakat tanulunk, elérjük a tanulóknál, hogy megértsék azt a fogalmat, amit a szó jelképez. Ezzel nagy mértékben megnövelhető a megértési készség és gyorsítható a nyelvtanulási folyamat. Az egész értelmet nyer!

Tetszett? Oszd meg!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Nem akarjuk ugyanazt a kalapot ráhúzni minden tanuló fejére.
Inkább a Te igényeidhez, sebességedhez, céljaidhoz igazítjuk a tananyagot és az órákat.
A személyes, angol nyelvi mentorod tud segíteni a tanulási folyamat minden részletében; kibogozni minden alkalommal, ha elakadsz.
Az Egyesült Királyságban működő, széles körben elismert fordítóirodaként tudunk segíteni a hivatalos ügyek intézéséhez elengedhetetlen hivatalos (certified) fordítások elkészítésében.
Az OFFI szerződéses partnerirodája vagyunk és a CIOL (Chartered Institute of Linguists) tagja.

Köszönjük!

Hamarosan jelentkezünk.